Този път на изборите в Стара Загора има различни платформи

...
 Този път на изборите в Стара Загора има различни платформи
Коментари Харесай

Искра Михайлова: Има механизми да се предотврати закриването на въглищната промишленост

 izbori_2023_v1_014

 

Този път на изборите в Стара Загора има разнообразни платформи на претендентите. Смятам, че е за положително. Това, което ме отличава, е опитът, който натрупах в Народното събрание, била съм и общински консултант. Никога не съм серпантина да бъда ангажирана. Критичната точка на нашата община и област е нещо, с което се занимавам от 2019 година - въпросите в енергетиката. "

 

Това сподели Искра Михайлова - народен представител от " Възраждане " и претендент за кмет на Стара Загора, в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

 

" В връзката сред локалната и изпълнителната власт би трябвало да има доста повече крачки. Вярвам, че с опита, който натрупах и като депутат са ми дали опция да имам самочувствието да се оправя с ръководството на една община, което по никакъв начин не е лесна работа ", сподели Искра Михайлова.

Тя изясни, че има механизми да се предотврати закриването на въглищната индустрия. 

 

Било безусловно допустимо да се копаят въглища през идващите 50 години, тъй като находища имало.  " Това, което не ни разрешава да го създадем, са уговорките, които сме поемали десетилетия обратно във времето през другите държавни управления на ГЕРБ и по-късно на ПП-ДБ. Това е нещо, с което от " Възраждане " не сме съгласни и в този момент имаме голямо преимущество. 

 

През идната година предстоят европейски избори и виждаме, че това противоречие съществува в доста европейски страни. Всеки кмет на такава община би трябвало да направи интернационалните контакти с общини с проблеми като нашите, с цел да почерпи положителни практики или да се поучи от неточности ", сподели още Искра Михайлова. 

 

Тя изясни, че ще се получат евросредства, с цел да приключиш произвеждане, което за 2 години изкарва тези пари. " Ако не го закрием, няма да получим евросредства, само че ще имаме произвеждане, което ще изкара тези пари и то в пъти и няма да остави нито един човек на улицата ", сподели още кандидатката за кмет на Стара Загора.

 

Имало риск да се срещнат ползите на тези, които стачкуват за чист въздух и на тези, които стачкуват за опазване на работните си места. Трябвало да се обяснят разликите сред типовете на произвеждане. Трябвало е да има вложения в рационализация на производството. Контролът пък би трябвало да се реализира от страната.

Имало и други проблеми в Стара Загора, само че те произтичали от главния. 

 

Ако останем без хора в общината, каквото и прелестно да изградим, просто няма да има кой да го употребява, сподели Михайлова. 

Тя изясни, че има голям късмет да стигне до балотаж, тъй като общината има потребност от коренна смяна. С всеки ще потърся диалог, изключвам актуалните ръководещи, безапелационна беше Михайлова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР